Hotelliarvostelu: Dusit Thani, Bangkok (Dusit Club Room)


Bangkok, Kesäkuu 2017
JohdantoDusit Thani oli ensimmäinen majoitupaikkamme reissulla Kaukoitään kesäkuussa 2017. Päädyin tähän hotelliin erinäisten kriteerien perusteella, joista merkittävimmät olivat hyvä hinta-laatusuhde hotellin tason, huoneen koon ja palveluiden suhteen ja sijaintikin varsin mainio suunnittelemiamme aktiviteetteja ajatellen.

Dusit Thani on Bangkokin ensimmäinen viiden tähden hotelli ja rakennustöiden loputtua 1970 se oli hetken aikaa kaupungin korkein rakennus. Se on myös tunnettu ja maineikas paikka, joten todennäköisesti lähes jokainen taksikuskikin sinne osaa.Olin varannut netistä kuljetuksen Suvarnabhumin lentokentältä hotellille Oriental Escapes -nimiseltä yritykseltä. Kuljetus on toki hieman tyyriimpi kuin tavallinen taksi (1300THB per suunta), mutta toisaalta moitteettoman siisti, tyylikäs ja ennen kaikkea siinä on turvavyöt ja todennäköisemmin rauhallisempi sekä levänneempi kuski. Yhteydenottoihin vastattiin todella nopeasti, selkeästi ja jämptisti, joten tätä yritystä on helppo suositella. Ainakin perheelliselle valttia on nuo turvavyöt, joita ei monessa perustaksissa pysty takapenkillä käyttämään...Sisäänkirjautuminen ja aula


Olimme sangen aikaisin aamulla hotellilla, sillä Finnairin lento AY89 on aikataulun mukaan perillä jo klo 07:15. Kaikkien maahantulomuodollisuuksien ja kuljetusten jälkeenkin kello oli vasta 08:25 saapuessamme Dusitin aulaan.

Portieeri otti heti laukut hoitaakseen ja saimme kortin, johon oli kirjoitettu hoidossa olevien pakaasien lukumäärä. Ystävällinen vastaanottovirkailija tarkisti varauksemme ja lähti pian ohjaamaan meitä kolmannen kerroksen Club Loungeen, jossa saimme juotavaa ja henkilökunta hoiti kirjatumismuodollisuudet.
Koska kello oli vasta niin vähän ja huoneiden luovutus periaatteessa klo 15, meille tarjottiin lisähintaan mahdollisuutta päästä huoneeseen hyvinkin pian. Koska olimme aika väsyneitä matkan jäljiltä, suostuin tarjoukseen.

Saimme syödä loungessa aamiaisen, joka maistui erityisen hyvin lapselle kun lentokoneessa tarjottu aamupala ei ollut niin kovin kummoinen.

Aamiaisen aikana huonepalvelu oli saanut huoneen meille valmiiksi, jonne siirryimmekin hetimiten syömisen päätteeksi.Dusit Club Room


Dusit Club -huoneet sijaitsevat ylimmissä kerroksissa. Huoneemme oli 18. kerroksessa ja sieltä avautui näkymä kohti Lumphini-puistoa.Kylpyhuone oli todella suuri ja tilava kylpyammeineen ja erillisene suihkukoppeineen. Huonoa tilassa on se, että siellä on oikeastaan vain yksi naulakko, johon panna pyyhe kuivumaan, ja se, että itse wc-tilaan ei ole erillistä ovea. Kylpyhuoneen käyttäminen voi olla kiusallista samaan aikaan wc:ssä asioivalle. No, varsin pian hotelli kokee ison uudistuksen ja asia saattaa muuttua totaalisesti.


Parisänky oli suuri ja sopivan pehmeä. Kaukoidässä matkaillessa monelle saattaa tulla vastaan turhan kovia patjoja, mutta Dusitissa emme sellaista ongelmaa todenneet.

Dusit Thani Bangkok Club Lounge


Dusit Club Lounge on hotellin kolmannessa kerroksessa ja Club -huoneiden sekä sviittiin majoittuvien käytössä. Lounge on avoinna klo 06.30-23, ja siellä on tarjolla aamiaista klo 10.30 asti, ja pientä syötävää ja juotavaa pitkin päivää. Buffet -tarjonnan lisäksi listalta sai tilata esimerkiksi erinomaisia vohveleita hillon ja kermavaahdon kanssa.


Illalla klo 17.30-19.30 on happy hour, jolloin saatavilla on myös cocktaileja, viiniä, olutta ja suolaista syötävää. Myös lapset ovat tervetulleita tuohon aikaan toisin kuin esim. Bangkokin Conradissa, jossa ikäraja on 12.

Palvelu on Dusitin vahvuuksia, ja etenkin Loungen henkilökunta oli oikein ystävällistä, ammattitaitoista ja palvelualtista. Illalla happy hourin aikaan ei juuri ehtinyt odotella kun jo oltiin täyttämässä lasia kuohu-, valko-, tai punaviinillä. Drinkkilista oli saatavilla myös, vaikka sitä ei erikseen joka pöydässä ollutkaan. Listassa oli muutamia drinkkiklassikoita, sekä alkoholittomia drinkkejä ja viinit mainittu nimeltä.
Aamiainen, uima-allas ja muut palvelutAamiainen tarjoillaan alakerran Pavilion -ravintolassa, sekä kolmannen kerroksen loungessa. Alakerran buffet on toki suurempi ja kattavampi, mutta rauhaa ja hyvää palvelua arvostaville lounge saattaa olla hyvinkin se mieluisampi vaihtoehto.

Pavilion -ravintolassa tarjottava aamiainen sisälsi mm. lämpimiä ruokia intialaisesta ja japanilaisesta eurooppalaiseen, susheja ja omelettipisteen, ja kattavan pöydän eri leipomotuotteita. Suosikkimme oli kuitenkin keittoasema, josta sai todella maukasta nuudelikeittoa. Siihen sai valita itse sopivanlaisen nuudelilaadun ja kasviksia sekä lihaa tai kalaa, mitä sitten kunakin päivänä on tarjolla. Maun mukaan sopi lisäillä vaikkapa chiliä, kalakastiketta ja muita mausteita.
Perinteiset hedelmät, pekonit ja grillatut tomaatit olivat näkösällä myös, joten aamiaisella kyllä tuntui olevan jokaiselle jotakin.

Hotellin aulasta pääsee sisäpihalla olevaan vehreään puutarhaan, jossa on pieni lampi karppeineen.Siitä lähtee edelleen portaat, joita pitkin tullaan uima-altaalle. Allasalue ei ole kovin suuri, ja se on toki jo hieman vanhahtavan oloinen, mutta ihan kelvollinen pikku polskutteluun ja aurinkotuoleilla lötköttelyyn.Allasalueella on myös om pikku baari, josta saa juotavaa ja pientä purtavaa. Altaan vierestä pääsee kuntosalille, jonka laitteistoa en jaksanut käydä tällä kertaa tarkemmin tutkimassa.

Hotellissa on myös Devarana -niminen Spa -osasto, josta saa hieronta- ja muita palveluita, mutta joka jäi myös tällä visiitillä testaamatta.

Bangkokiin (tai vaikka Chiang Maihin tai Hua Hiniin) matkaaville suosittelen liittymään Dusit Gold -kanta-asiakasohjelmaan, josta tulee aika ajoin viestiä tarjouksista. Perushinnasta 50% juuri tällaisen kampanjan aikana, ja hintalaatushde on varsin mainiosti kohdallaan. Hotellista henkii vanhat traditiot ja paikallinen arvokkuus, ja sijainti on oikein asiallinen. BTS- ja MRT-linjat ovat lähellä, taksi on helppo saada ja Lumphinin puisto on aivan hotellia vastapäätä. Pari pientä ostaria on käytännössä vieressä ja katuruokaakin saa Silom Roadilta.

Suositeltava hierontapaikka Dahra Beauty&Spa on Silom Roadia n.1km eteenpäin ja hinta-laatusuhteeltaan erinomainen.

Sijanti on monelle hyvin merkittävä tekijä, ja siinä kohtaa onkin hyvä miettiä kuinka lähellä haluaisi olla joko nähtävyyksiä tai vaikka ostoskeskuksia. Ruuhkat voivat Bangkokissa olla melkoiset, joten etenkin ruuhka-aikoina voi varautua istumaan taksissa pidemmän aikaa ellei halua lähteä näppärillä ja edukkailla julkisilla liikenteeseen. Silloin on hyvä kiinnittää huomiota BTS- ja MRT -asemiin, ja siihen, kuinka parhaiten päästä niitä hyödyntäen etenemään kaupungissa.


Loppusanat


Dusit Thania voi kahden vuorokauden pysähdyksemme perusteella suositella niin perheille kuin yksin tai pariskuntana matkaaville. Samassa hintaluokassa on Bangkokissa monenmoista vaihtoehtoa hotellia kaipaavalle, ja jokaisella matkaajalla on varmasti omat kriteerinsä majoituksen suhteen. Hotellista jäi positiivinen kuva, vaikka se ei ehkä nykyisin pärjääkään uudemmille vastaavan tason hotelleille. Aika näyttää, millainen uusi Dusit Thani tulee olemaan. Tämä vanha puretaan kesällä 2018 ja uutta aletaan rakentaa tilalle.


Popular posts from this blog

Review: Dusit Thani Hotel, Bangkok (Dusit Club Room)

Review: Hilton Strand Hotel, Helsinki

Hotel review: Panviman Resort Koh Phangan