Hotel Review: Anantara Siam, Bangkok

Image
Hotel review: Anantara Siam, Bangkok (Siam Suite) Bangkok, May 2018 Introduction After a beach holiday in Hua Hin I had booked a room for one night at Anantara Siam in Bangkok. I wanted to try a new hotel and this would be our second Anantara experience on this trip after checking out their sister property Anantara Riverside Resort about a week earlier. This time I booked a Kasara Club Room directly from the hotel's website. The price was pretty much the same everywhere, but booking directly got us an afternoon tea set for two at the lobby for free, and that sounded like a fun thing to try. Check-in and lobby We arrived at the hotel after 2pm, pretty close to a normal check-in time. Anantara Siam, The Lobby Our bags were immediately taken care of by the welcoming staff, and we were seen to the most luxurious lobby I'd ever seen. This really looked like a five star hotel to me! The hotel radiated elegance and style, and there

Hotelliarvostelu: The Continent Hotel, Bangkok (Sky Room)


Hotelliarvostelu: The Continent Hotel, Bangkok (Sky Room)
Bangkok, lokakuu 2017



Johdanto



Päädyin miettimään Continent -hotellia majoitusvaihtoehtona erään tuttavan suosituksesta, ja netin kautta siihen tutustuessani paikka vaikutti oikein kelvolliselta. Vertaillessani hintoja huomasin hotellin omilta sivuilta kohtuullisen hyvän tarjouksen, ja olin sinne yhteydessä suoraan. Yhteydenottoni vastattiin erittäin ystävällisesti ja nopeasti, joten alku oli todella lupaava. Vähintään kahden yön varaukseen hotellin omilta sivuilta sai ilmaisen menopaluukyydin lentokentälle - rahanarvoinen etu tuokin.

Continent Hotel sijaitsee varsin hyvällä paikalla Sukhumvit -kadun varrella, hyvin lähellä Asok BTS-asemaa. Todella lähellä on myös suuri ostoskeskus Terminal21, jonka palveluja käytin ruokailun suhteen (6. kerroksen food court - edullinen ja hyvä!)


The Continent Hotel ulkoa
The Continent Hotel




Hotellin oma kuljetus, sisäänkirjautuminen ja aula



Qatar Airwaysin lento 834 saapui Suvarnabhumin kentälle n. 12.30, ja maahantulomuodollisuuksien sekä laukun noutamisen jälkeen kello oli n. 13.30. Hotellin edustaja oli vastassa B-exitin kohdalla, ja pyysi odottamaan muutaman minuutin. Aika pian siitä lähdimmekin ja hän opasti minut hotellin minibussiin, jossa kuljettaja auttoi laukun takakonttiin ja pääsimme matkaan. Auto oli todella siisti ja tilava, ja kuski ajoi oikein maltillisesti.




The Continent Hotelin minibussi sisältä
Hotellin minibussi



Hotellin minibussi



Saavuimme hotellille yllättävän pian, ruuhkaa ei onneksi ollut matkalla. Portieeri otti heti laukun hoitaakseen ja opasti tiskille, jossa sain tsekattua sisään. Janoiselle matkaajalle tarjottiin myös lasi mehua. Aula on sangen pieni ja hotellin yleiseen linjaan sopivasti tummansävyinen. Pieni kulmabaari löytyy myös mikäli virvokkeille kaipaa. Huone oli onneksi valmiina, vaikka olinkin hieman standardia aiemmin kirjautumassa.




The Continent Hotel, alakerran aula
The Continent Hotel, aula


The Continent Hotel, vastaanottotiski
The Continent Hotel, aula


Aulassa oma pieni osasto Sky-huoneiden asiakkaille



Huone: Sky Room



Sky -huoneet sijaitsevat ylimmissä kerroksissa, ja meikäläisen asumus oli tällä kertaa kerroksessa 31. Kerroksessa ei montaa huonetta ole, joten hotelli on oikeastaan paljonkin pienempi mitä aluksi kuvittelin - kerrosluku hämää, ja antaa vaikutelman kovinkin massiivisesta paikasta. Hotellissa on vain kaksi hissiä, mikä tuntui oikeastaan melko kohtuulliselta ottaen huomioon huoneiden lukumäärän. Aamiaisaikaan saattaa pienen hetken joutua odottamaan, vaan niin se tuppaa olemaan joka paikassa.

Huoneesta löytyy kaikki perustarvikkeet, kuten tallelokero, kylpytakit ja maksullinen minibaari. Tietyissä huonetyypeissä minibaari on maksuton, mutta tässä kyseisessä huonetyypissä ei.




The Continent Hotel


Käytävä, jonka päässä kaksi hissiä


Käytävä ja huoneen ovi



Tervetuliaishedelmiä, The Continent Hotel
The Continent Hotel, hedelmälautanen tervetuliaisiksi

The Continent Hotel Sky Room sänky
The Continent Hotel Sky Room sänky



Parivuode ja TV, The Continent Hotel Sky Room
The Continent Hotel Sky Room sänky ja TV



Tallelokero, sateenvarjo ja kylpytakit


'

Minibaari ja vedenkeitin, The Continent Hotel Sky Room
The Continent minibaari ja vedenkeitin




The Continent Hotel Sky Room minibaarin sisältöä
The Continent minibaari





Näkymä kylpyammeesta, The Continent Hotel Sky Room
The Continent Hotel, kylpyamme



The Continent Hotel, kylpyhuone




The Continent Hotel, suihku





Kylpyhuone on siisti ja valoisa, amme on ikkunan ääressä joten näkymiä kelpaa ihailla kylpiessä. Vesi nyt ei ollut ihan tulikuumaa, kelvollista kumminkin. Suihkun vedenpaine ei myöskään ollut kaikista huikein mutta riittävä.

Kylpytuotteet ovat Theos-brändiä, ja meikäläisen nenään todella miellyttäviä.


Kylpytuotteita


Ilmastointilaitteen säädin oli helppokäyttöinen, mutta sitä sai kyllä survoa kunnolla, että reagoi painalluksiin. Ehkä vielä huonompi juttu oli se, että ilmasointilaite puhalsi suoraan sänkyä kohti, joten toisena yönä otin laitteen pois päältä kokonaan.

Parisänky oli suuri ja varsin mukavantuntuinen. Suurten ikkunoiden eteen saa kunnon verhot joten aamulla ei tarvitse valon määrään herätä. Hotellin vieressä kulkevan BTS- linjan äänet sen sijaan kuuluvat huoneeseen, herkkäunisimpia saattaa häiritäkin.



Huonenäkymä, The Continent Hotel Sky Room
The Continent Hotel, näköala huoneesta



Kaupunkinäkymää ja BTS-linja




Continent Hotel Sky Lounge (Axis & Spin)




Sky Lounge on hotellin 38. kerroksessa ja Sky -huoneiden sekä sviittiin majoittuvien käytössä. Lounge on avoinna klo 06.00-22, ja siellä on tarjolla aamiaista klo 11 asti, ja juotavaa pitkin päivää. Illalla klo 17.00-19.00 on happy hour, jolloin saatavilla on myös cocktaileja, viiniä, olutta ja pientä syötävää.

Tämä pieni syötävä oli ensimmäisenä iltana: lasagnea, pastaa, riisiä ja jotain nimetöntä mutta maukasta thairuokaa, sekä hedelmiä, paria eri jälkiruokaa ja voileipäkolmioita. Noilla antimilla olisi toki syönyt itsensä vaikka täyteen, mutta säästelin mieluusti ruokahalua illan muihin ruokakoitoksiin.



Sky Lounge


The Continent Hotel Sky Loungen syötävää ja juotavaa
Sky Lounge Happy Hour



Sky Lounge Happy Hour




Drinkkilista oli saatavilla pyydettäessä. Eipä haittaisi, vaikka se olisi esillä vaikka joka pöydässä - pöytiä on kuitenkin loungessa sen verran vähän. Listassa oli joitain perusdrinkkejä, kuten Tom Collins, Screwdriver, Gin Fizz, Daiquiri. Valikoimissa on puna- ja valkoviini sekä olut.


The Continent Hotel Sky Lounge Happy Hour
Sky Lounge Happy Hour -drinkkilista


Loungen henkilökunta oli melko ystävällistä, vaikka englanninkieli jättikin toivomisen varaa. Esim. kysyessäni Sky-huoneen etuihin kuuluvasta pesulapalveluista vastaus tuli puolittain thaiksi.



Blue Kamikaze, Continent Hotel Bangkok



Tequila Sunrise, Continent Hotel Bangkok



Sky-huoneiden lisäedut




Aamiainen, uima-allas ja muut palvelut





Buffetaamiainen tarjoillaan Medinii-ravintolassa (kerros 35). klo 06.00-10.30, ja kevyempi mannermainen aamiainen on Sky-huoneiden asiakkaille toinen vaihtoehto Loungen rauhassa. Mediniin buffet on kattavuudeltaan eri luokkaa, mutta palvelu on kyllä nopeampaa ja henkilökohtaisempaa Loungessa, kuten odottaa sopii. Toisena aamuna Mediniissä piti aika pitkään odotella ja toivoa, että joku tulisi kysymään kahvi- tai teetoiveista, ja kun ei kuulunut, piti mennä nykimään henkilökuntaa hihasta. Sky -huoneiden asiakkaille oli muutama pöytä erikseen omassa huoneessa, joka oli hieman rauhallisempi miljöö ruokailla, mutta toisaalta henkilökunta ei tuntunut eksyvän sinne kovin usein.



Restaurant Medinii, The Continent Hotel Bangkok
Medinii -ravintola aamiaisaikaan



The Continent Hotel, Restaurant Medinii breakfast
The Continent Hotel, Medinii, aamiainen


Breakfast items, Restaurant Medinii, The Continent Hotel Bangkok
The Continent Hotel, Medinii, aamiainen



The Continent Hotel Bangkok Restaurant Medinii fruits
The Continent Hotel, Medinii, aamiainen




Medinii -ravintolassa tarjottava aamiainen sisälsi salaattitarpeita, lämpimiä ruokia - erityisesti thairuuat olivat maukkaita - ja omelettipisteen, ja joitain leipiä, croissanteja ja vohveleita tai amerikkalaisia pannareita.

Hedelmiä, jugurttia ja myslejä sekä leipää löytyi myös joten aamiainen oli ihan riittävän kattava parin päivän visiitille. Mikäli haluaa elää aamiaisaikaan aivan viimeisen päälle herroiksi, joutuu kyllä valitsemaan toisen hotellin. Thaimaassa on monessa majapaikassa satsattu todella suureen aamiaisbuffettiin. Toki tämä hotelli on pienehkö ja boutique-tyylinen, ja tilakin asettaa omat rajoituksensa valikoimaan, se on syytä muistaa, Onneksi tarjonta kuitenkin tuntui laadukkaalta, mikä on toki lähtökohta jokaiselle hyvälle aamupalalle.


The Continent Hotel, Medinii, aamiainen


The Continent Hotel, Medinii, aamiainen


The Continent Hotel, Medinii, aamiainen


Loungessa oli esillä pieni buffet, ja halutessaan sai tilata listalta erityyppisiä kanamuna-annoksia. Kokeilin toisena aamuna yhtä, joka olikin varsin hyvä ja pantu kauniisti esille.


Aamiainen a la carte, Sky Lounge, Continent Hotel Bangkok
Muna-menu



Aamiainen, Sky Lounge, The Continent Hotel Bangkok



Aamiainen, Sky Lounge, The Continent Hotel Bangkok



Sky Lounge, hedelmäsalaatti






Sky Loungen kautta pääsee kierreportaita ylös Bangkok Heightz -nimiseen baariin. En käynyt siellä muuta kuin kurkkaamassa ja ottamassa pari kuvaa.



Sky Lounge


Bangkok Heightz

Bangkok Heightz juomavalikoimaa








Allasalue on aika pieni, mutta näköalat ovat melkoiset: allas nimittäin sijaitsee kerroksessa 37, aika lailla suoraan loungen alapuolella.







Aurinkotuoleja oli ehkä seitsemän, ja neljä niistä oli puolipeittävän katoksen alla. Allaspyyhkeitä sai korista, ja vieressä oli baari, joka toimi periaatteella ota ja maksa itse omantunnon mukaan.



Allasalue, The Continent Hotel

Allasalue, The Continent Hotel

Itsepalvelubaari allasalueella

Allasalue, The Continent Hotel



Kuntosali kuului hotellin palveluihin, ja piti se käydä koeajamassa. Näköalat olivat asialliset kerroksesta 36. Sali itse on kyllä todella pieni. Muutamia juoksumattoja, kuntopyöriä, jokuset käsipainot ja yksi monitoimilaite. Kyllä noillakin toki hien saa pintaan, mutta vaativalle treenaajalle eivät välttämättä riitä.



Kuntosali, The Continent Hotel


Kuntosali, The Continent Hotel


Kuntosali, The Continent Hotel





Sijanti on Bangkokissa aika merkittävä tekijä toki riippuen siitä, haluaako köllötellä
hotellilla vai lähteä kiertämään kaupunkia. The Continent on sijainniltaan hyvä. Hotellin
vierestä pääsee suoraan Asokin BTS-pysäkille, ja tien toisella puolella on Terminal21 -
ostoskeskus, jossa on mitä mainioin ja edullinen food court Pier21 kerroksessa 6.
BTS:n Sukhumvit-linja tosiaan kulkee hotellin vierestä osin Sukhumvit -nimistä suurta tietä
mukaillen, ja tämän kadun varteen mahtuu merkittävä määrä palveluita. Hotellin lähistöltä
löytyy useampia 7-Eleven -kauppoja, hierontaliikkeitä (kuten hintalaatusuhteeltaan
erinomainen Dahra Spa) ja vaikka mitä muuta. BTS:llä pääsee edullisesti ja tehokkaasti
Sukhumvitin ruuhkia välttäen esim. Siamin pysäkille, jonka ympärillä on vieri vieressä
ostoskeskuksia.

Uloskirjautumisen yhteydessä törmäsin ongelmaan, jota kyllä osasin pelätäkin. Sisäänkirjautumisen yhteydessä olin kertonut, että vaihdan hotellia Bangkokissa ja pyysin saada hintaan kuuluvan paluukuljetuksen aikanaan sieltä kentälle. Virkailijan englanninkielentaito taisi tulla vähän vastaan, mutta hän sanoi kuitenkin että asia järjestyisi. Nyt kuitenkin kävi ilmi, että se ei onnistukaan koska kuljetus lähtisi eri hotellista kuin Continentista. Virkailija pahoitteli ja sanoi, että hotellin oma auto kuljettaisi minut sentään toiseen hotelliin korvaukseksi. Osasin arvata näin käyvän jo aiemmin virkailijan epävarmuuden tai kielitaidon puutteen vuoksi, joten kovin suuri yllätys se ei ollut. Ongelma tässä on ainoastaan se, että asiakkaalle luvataan aluksi jotain, mitä ei voidakaan pitää. Harmillista toki, mutta ei nyt kaada maailmaa.

Palvelu hotellissa ylipäätään oli OK. Hymyt tuntuivat olevan välillä kovin tiukassa ja
mihinkään ylitsevuotavaan ystävällisyyteen en törmännyt. Tähänastisista Thaimaan
hotelleista palvelun suhteen pohjanoteeraus. Ehkä se vain kertoo, että taso on
yleisestiottaen korkea, koska ei tämäkään nyt huono ollut. Ei vain missään nimessä
sellainen, joka jäisi erityisen hyvästä palvelusta mieleen.

Pidin hotellin sijainnista ja intiimistä tunnelmasta. Lounge oli miellyttävän rauhallinen ja
ruoka- ja juomatarjonta riittävää. Toivomisen varaa jätti palvelun tehokkuus ja
ystävällisyys, ja hintalaatusuhteeltaan hotelli ei ehkä kuitenkaan ole Bangkokin paras. Mikäli huoneen saa sopuhintaan, ei tätäkään kannata missään nimessä ohittaa, etenkään jos ei niin pidä isoista ketjuhotelleista.



Sky Loungen koristeita


Sky Lounge. Paikallinen Pappa-Tunturi?


Sky Loungen hedelmiä


Kuvauksellinen vesimeloni


Ananas


Hotellin palvelut, kaikki korkealla lukuunottamatta vastaanottoa



Popular posts from this blog

Hotel Review: Anantara Siam, Bangkok

Hotelliarvostelu: Hilton Tallinn Park

Review: Hilton Tallinn Park